Banner Employee Benefits - tevreden medewerkers

CADEAUKAARTEN ZIJN HÉT CADEAU VOOR MEDEWERKERS

Cadeaukaarten worden steeds populairder. Ook als cadeautje voor het personeel. Ben jij benieuwd waarom cadeaukaarten zo geschikt zijn voor medewerkers? 

CADEAUKAARTEN ZIJN HÉT CADEAU VOOR MEDEWERKERS

De populariteit van cadeaukaarten neemt in de zakelijke markt een hoge vlucht. Steeds meer werkgevers geven medewerkers een cadeaukaart met feestdagen, verjaardagen, als bedankje of voor andere werkgerelateerde gelegenheden. Nu ben je vast benieuwd waarom cadeaubonnen dan zo geschikt zijn. We leggen je graag uit wat de voordelen zijn!

MEDEWERKERSTEVREDENHEID STIMULEERT PRODUCTIVITEIT

Wanneer medewerkers zich gewaardeerd voelen, zijn ze vaker tevreden over hun baan. Door waardering stijgt het werkplezier. Als personeel met plezier naar het werk komt, neemt ook de productiviteit van de werknemer toe. Als werkgever kun je de waardering naar je personeel al uiten met een kleine attentie zoals een cadeaukaart. Uit onderzoek blijkt namelijk dat medewerkers het liefst een cadeaubon van de werkgever ontvangen. De waarde van deze cadeaukaart hoeft helemaal niet heel hoog te zijn. Het gaat vooral om het gebaar en niet zo zeer om het bedrag dat op de kaart staat. Zo’n cadeaukaart is dus niet alleen leuk voor het personeel, maar indirect ook voor de baas!

Wil je meer weten over het belang van medewerkerstevredenheid? Lees dan deze blog.

CADEAUKAARTEN LEUKER DAN GELD

Onderzoek toont aan dat medewerkers liever een cadeaukaart ontvangen dan geld. Geld wordt vaak direct uitgegeven aan vaste lasten zoals rekeningen of boodschappen. Met een cadeaubon koopt de ontvanger echt iets voor zichzelf. Een cadeaukaart is ook persoonlijker omdat het vaak voor een bepaalde winkel of branche is. Denk aan een Bol.com of BeautyCadeau bon. Ook leuk om te geven is een Select Cadeaukaart. Dan kiest de ontvanger zelf zijn cadeaukaart uit

“Een cadeaukaart is niet alleen leuk voor het personeel, maar indirect ook voor de baas!”

VOORDEEL- EN DIGITALE CADEAUKAARTEN

Denk ook eens aan een voordeelkaart. Hiermee krijgt de ontvanger toegang tot een voordeelplatform met kortingen tot wel 70% op de selecteerde deals. Bijvoorbeeld de Erop Uit Voordeelkaart, waarmee de ontvanger tot wel 70% korting op de leukste dagjes uit ontvangt. Bovendien zijn deze kaarten ook op te laden met een saldo naar keuze. Zo functioneert de voordeelkaart tegelijkertijd als cadeaukaart en kan de ontvanger dus ook meteen profiteren van het voordeel op het platform!

Tegenwoordig worden ook de digitale cadeaukaarten steeds populairder. Vaak is deze kaart te personaliseren. De ontvanger krijg in dat geval een e-voucher via een gepersonaliseerde e-mail. Een digitale cadeaubon kost vaak minder doordat er geen kaart geproduceerd en verstuurd hoeft te worden.

BETER VOOR DE PORTEMONNEE

Cadeaukaarten zijn daarnaast beter voor de portemonnee van de werkgever. Via de juiste aanbieder zijn er vaak aantrekkelijke B2B-voorwaarden. Hierdoor geef je een cadeaukaart van een bepaalde waarde, maar betaal je als bedrijf minder dan de waarde die op de kaart staat. Zo zijn cadeaukaarten dus ook nog eens voordeliger dan geld, waarbij de kosten gelijk zijn aan de waarde die je geeft. Daarnaast kunnen cadeaukaarten door werkgevers voordeliger ingekocht worden wanneer er gebruik wordt gemaakt van de WerkKostenRegeling.

 

Employee benefits - leuke cadeaukaarten voor medewerkers
GESCHIKT VOOR IEDER MOMENT

Je kunt cadeaukaarten inzetten voor allerlei soorten momenten en gelegenheden gedurende het jaar. Steeds meer werkgevers geven bijvoorbeeld een cadeaukaart met kerst. Maar ook voor andere momenten kun je een cadeaubon geven. Denk bijvoorbeeld aan verjaardagen van collega’s, een getrouwde werknemer of gewoon zomaar. In de wereld van cadeaukaarten is er voor ieder wat wils.

Ook de seizoenen kunnen een reden zijn om een cadeaubon te geven. Denk bijvoorbeeld aan een IJskadokaart op een warme zomerdag of trakteer een kopje koffie met wat lekkers op een herfstige dag met de Koffiecadeaukaart.

CADEAUKAARTEN VOOR MEDEWERKERS: ALTIJD EEN GOED IDEE

Een cadeaukaart voor medewerkers is dus altijd een goed idee. Cadeaukaarten zijn voordeliger dan geld, ze passen bij iedere cadeaugelegenheid, ze hebben meer beleving dan geld én je toont waardering aan je medewerkers. Ben je benieuwd naar onze cadeau- en voordeelkaarten? Lees er hier meer over!

Plezier en beleving in employee benefits... Ga met ons het avontuur aan!

Visual Employee Benefits - CTA DEMO